Manifest

[El jovent en lluita per la Revolució Independentista]

La situació política al Principat ha arribat a un punt de no retorn. Es donen les condicions necessàries per culminar la ruptura amb el règim espanyol atès que existeix una majoria social amplia a favor de la celebració d’un referèndum. Tenint en compte el caràcter antidemocràtic de l’Estat, un referèndum d’autodeterminació (celebrat amb totes les garanties) ja representa una ruptura democràtica. Però la nostra organització anem més enllà, existeix una majoria de catalans i catalanes que creu fermament que la independència és l’únic camí per construir una societat més justa, més democràtica i més lliure. És per aquest motiu que diem que, a la nostra terra i ara mateix, la lluita de classes pren forma de lluita d’alliberament nacional.

Nosaltres, el jovent independentista i revolucionari, iniciem aquesta campanya del SÍ a la República Catalana per canviar l’statu quo i omplir de contingut social i transformador la Revolució Independentista. Serà durant el procés constituent quan podrem construir la República de les classes populars, que doni passos efectius per superar el patriarcat i on es duguin a terme polítiques de defensa i preservació del medi ambient.

Fem una crida a tots els catalans i catalanes, als partits, entitats i col·lectius per a sumar-se en la defensa del referèndum i el seu resultat, així com del procés constituent que se’n derivarà. Considerem que, si ho fan, partirem d’una correlació de forces més favorable per a la classe treballadora, una correlació que no es preveu que tingui lloc a l’Estat espanyol a curt, mitjà ni llarg termini. Si el Sí guanya el referèndum, exigim que es proclami unilateralment la República Catalana i comenci el procés constituent. Serà llavors quan podrem avançar cap a la República de les classes populars i, d’aquesta manera, donar els primers passos cap al socialisme.

La independència del Principat pot esdevenir motor de canvi als altres territoris dels Països Catalans i posar les bases per la seva futura unificació. Amb tot, cal que la constitució de la nova República Catalana contempli la possible adhesió de la resta de la nació, ja que cada territori avança a ritmes diferents. A més a més, trencar amb l’Estat espanyol obre la porta a la resta de pobles oprimits pel règim i la resta de països europeus a construir els propis projectes d’emancipació nacional.

És per tot això que les Assemblees de Joves per la Unitat Popular apostem per:

-La creació de comitès de defensa pel Referèndum per a garantir la seva celebració malgrat les possibles traves de l’Estat espanyol. Aquests comitès prendran la forma que en l’àmbit local convingui.

-La formació d’espais de participació juvenil, per tal de començar a obrir debats sobre tot allò que ens afecta com a joves, on treballarem per tal d’elaborar el programa amb el qual el jovent incidirem en el procés constituent.

-La vaga general indefinida com a eina de pressió si l’embat antidemocràtic de l’Estat espanyol ens impedeix la realització del Referèndum i el govern català no proclama unilateralment la República Catalana.

Per la Revolució Independentista el jovent estem disposats a respondre amb tota la contundència necessària qualsevol intent repressiu de l’Estat espanyol.

Visca la Terra!

Anuncis