Que no ens toquin el Casal 4 Rius!

ALERTA RIUADA!
Us deixem el manifest que s’ha elaborat des de l’assemblea del casal i també la programació que s’ha creat per aquests dies d’abans del judici!

Us demanem màxima difusió i us convidem a participar als actes que s’han organitzat durant aquests dies!

MANIFEST

Fa tres anys un grup de joves de Girona vam decidir ocupar el que avui es coneix com a Casal de Joves 4 Rius, un edifici abandonat i en desús situat al número 7 del carrer Sant Josep, al barri vell de la ciutat. Després de tres anys de programació, espais de trobada i autogestió, la situació actual és la següent: el 1 de febrer estem citats a judici per una demanda de desallotjament. L’edifici ha estat venut i el nou propietari vol construir-hi un hotel.

La notícia del judici no ens ha sorprès en cap sentit, en primer lloc perquè al llarg d’aquest l’últim any hem vist finalitzar les obres a la plaça del Pallol que han mantingut el barri en un estat de degradació les últimes dècades. En aquest sentit, vinculem el renovat interès del propietari en un edifici que portava més de 10 anys abandonat al procés de gentrificació que a hores d’ara ja sembla reconèixer tothom al barri vell.

En segon lloc tampoc ens ha sorprès la rapidesa amb la que intervé la justícia d’alguns quan es tracta d’assegurar els privilegis d’uns pocs. Altre vegada sota el dret a la propietat, i passant per sobre de qualsevol altre, no s’hi amaga el dret a disposar dels béns materials que et garanteixen gaudir d’una vida digna, sinó l’oportunitat d’acaparar-los i privar-nos a tots d’utilitzar un espai per a finalitats socials, encara que sigui per deixar-lo ensorrar com és el cas del nostre Casal.

En els darrers tres anys podem afirmar que el Casal s’ha convertit en un punt de trobada referencial pel moviment juvenil gironí i de la cultura popular; donant lloc a múltiples actuacions musicals, presentacions de llibres, exposicions, tertúlies i debats… Ha sigut un espai de confluència de diferents projectes i associacions juvenils que ha anat configurant un teixit social al voltant d’aquest projecte. Un teixit que entén que la democràcia és un procés i que requerix de la implicació i participació de tots. En aquest sentit, el 4 Rius com a espai autogestionat i assembleari, ha estat per a nosaltres una escola de democràcia.

Si bé l’ajuntament ofereix equipaments per als joves, no ens dona l’oportunitat de gestionar-los nosaltres mateixos, de debatre, de prendre desicions, d’equivocar-nos i aprendre d’aquests. L’ajuntament vol una Girona on el jovent en espais d’oci sigui un client o un usuari, i en aquesta línia, el Casal de Joves va néixer com una esmena transformadora d’aquesta realitat. I seguim i seguirem navegant contra corrent, treballant cada dia per construir una corrent més favorable als joves i les majories de la ciutat.

Perquè la riuada continua!

Assemblea del Casal de joves 4 Rius

Anuncis